Mørbrad stegt hel bliver super god i airfreyeren. Det er let at undgå at du ender med en tør kedelig en.
Mørbraden kan marineres i alt muligt efter den smag man ønsker her er brugt en soya sauce baseret marinade.
Marinaden er fra denne opskrift.
Ingredienser:
1 mørbrad
Marinade:
2 dl. kinesisk soya (helst Kikoman)
1 dl. olivenolie
1 spsk. frisk reven Ingefær
1 fed hvidløg
1 spsk. Balsamico
Sådan gør du:
Rens mørbraden af for hinder og fedt. Det kan godt lade sig gøre uden at fjerne bimørbraden og mørbradhovedet, sådan at det hele stadigvæk hænger sammen.
Bland marinadens ingredienser i en ziplockpose der passer i str. Kom mørbraden i marinaden og lad den ligge der i 3-4 timer. Eller natten over i køleskabet.
Dryp det værste marinade af mørbraden og kom den i din airfreyerkurv.
Giv din mørbrad 180 grader i 15 min. tag den så op og vend den.
Giv den så 10 min. stadigvæk ved 180 grader, mål så kernetemperaturen, den skal være 65 grader og så er mørbraden svagt rosa.
Er læst 57769 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Hej Birgit
Det vil jeg bestemt ikke tro den er tykkere og skal have mindre kerne temperatur.
Den skal være omkring 55 grader i kerne temp. Afhængigt af hvor rød den skal være.
Så der går det ud på at få farve hurtigt.
Forbarm din airfryer og giv den feks. 5 min. På hver side.
Men mål temp. Den må ikke få for meget det vil være synd.
Hello. Er stegetiden den samme for chateaubriand og svinemørbrad?? Hvis ej, skriv venligst hvilke stegetider disse er.
På forhånd TAK.