Mørbrad – gryde

Ingredienser:

1,5 kg Svinemørbrad
1 pakke bacon tern
0,5 l Letmælk
0.5 l Piskefløde
1 l god kraftig boulion
125 g Smør
1 fed Hvidløg
2 stk. store løg
20 g Madraskarry
15 g Paprika, en mild f.eks. rosenpaprika
50 g Tomatpasta
1 spsk Whisky
salt og peber
Maizena
Kulør, hvis man ønsker det

Sådan gør du:

Afpuds svinemørbraderne og skær dem ud i ca. 4 cm stykker og skær så disse i stænger af ca. 1,5 cm x 4 cm sådan at hele svinemørbraden ender ud i stykker af denne størrelse.
Brun bacon af, derefter de fintsnittede løg i bacon fedtet og smør, kom hvidløget med i det sidste minut. Tag begge dele fra og brun så mørbraden af i rigeligt med smør og i små portioner så det bliver brunet godt og ikke tilberedt.
Mørbraden skal meget gerne tage farve og ikke koge.

Når du er færdig så skal karryen steget af o den resterende saft og smør.
Hæld bouillonen ved og kog gryden af så alt fra bunden løsner sig og kommer med i saucen.

Hæld så mælk og fløde ved.
Kom paprika og tomatpasta ved.
Lad saucen koge op og smag til med whiskey, salt og peber.

Kom kødet, løg og bacon blandingen ved, og lad det simre ved meget svag varme i 15-20 minutter.
Jævn saucen med maizena til den ønskede tykkelse.
Syntes du saucen er for gul så kom ganske lidt kulør ved indtil saucen er ganske svagt brunligt med en gullig kant.