Ingredienser:
225 g sukker
180 g marcipan
175 g smør, stuetemperatur
1/4 tsk. mandel ekstrakt
5 æg, stuetemperatur
95 g mel
1 1/4 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
Sådan gør du:
Husk at overholde stuetemperatur på smør og æg.
Tænd ovnen på 175 ° C. Smør en brødform.
I en foodprocessor med kniv, hakkes sukker og marcipan sammen, indtil blandingen er i fine stykker. Så overføres det til en stor skål. Her tilsættes det bløde smør og mandel ekstrakt og blandes indtil let og luftigt, 1 til 2 minutter. Så tilsættes æggene et ad gangen og der røres godt imellem hvert æg. Så sigtes mel, bagepulver og salt over æggeblandingen og røres igen indtil det er grundigt blandet.
Hæld dejen i den smurte form. Bag indtil der kan stikkes i kagen uden at det hænger ved og at den fjedrer let når der trykkes forsigtigt på den, ca. 1 time til 1 1/4 time. Overdæk eventuelt med sølvpapir så kagen ikke bliver for mørk på overfladen.
Tag kagen ud og lad den afkøle på en rist i formen i ca. 15 min.
Tag den derefter ud af formen og lad den afkøle endnu 30 min. før servering.
Kan serveres med friske jordbær og flødeskum, eller bare med te eller kaffe.
Er læst 5953 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer