Mokka Pannacotta
Ingredienser:
15 kaffebønner
en kvart kanelstang
5 nelliker
6 grønne kardemommekapsler
½ vaniljestang
1 dl økologisk kokosmælk
4 dl fløde
50 g lyst rørsukker
1 tsk Instant kaffe
3 blade husblas
Sirup:
af 1 dl vand
50 g lyst rørsukker
½ kanelstang
30 knuste kaffebønner.
Sådan gør du:
Jeg valgte at komme godt med krydderier i. Den måtte godt blive lidt julet, men ikke for meget – derfor gik jeg uden om stjerneanis. For at panne cottaen ikke skulle blive alt for vammel af fløde, tilsatte jeg 1 dl lækker økologisk kokosmælk. Skrab marven ud af vanillestangen, læg disse til side. Kom den tomme stang i en gryde sammen med krydderierne og kaffebønnerne som er knust groft. Varm 4 dl fløde op til kogepunktet med krydderierne. Tag gryden af varmen og lad fløden trække med krydderierne i ca 30 minutter. Varm langsomt op igen. Si krydderierne fra og kom fløden tilbage i gryden. Tilsæt vanillemarv og 50 g lyst rørsukker. Rør rundt til sukkeret er opløst og kom kokosmælken i. Tilsæt 1 tsk Instant kaffe og tag gryden af varmen når det er opløst, lad blandingen køle ca 10 minutter.
Udblød 3 blade husblas i lidt koldt vand og smelt det med det vand der hænger ved. Det kan gøres enten i vandbad eller på 4 sekunder i mikrobølgeovn. Rør den smeltede husblas i flødeblandingen og kom den i de ønskede serveringskåle eller glas. Lad panna cottaen sætte sig på køl i et par timer. Kog i mellemtiden en sirup af 1 dl vand, 50g lyst rørsukker, ½ kanelstang og 30 knuste kaffebønner. Bland ingredienserne i en gryde og kog siruppen ind til ca det halve. Undgå at røre i den under kogningen, men sving forsigtigt gryden rundt i stedet. Si kaffe og kanel fra og køl siruppen ned. Ved anretning lægges et ganske tyndt lag sirup på hver portion. Pynt evt med hele kaffebønner.
Opskriften er udviklet af Klidmoster.dk ©