Mexikansk Lasagne

mexilasagn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Portion: 6-8

Ingredienser:

Kødsovs.

1 kg. Hakket kød, gerne en blanding af lam og oksekød, i forholdet 1/3.
150 g. Fint hakket chorizo pølse.
1 stort løg, fint hakket
1 rød peber, fint hakket
1 grøn peber, fint hakket
1 rød chili
1 grøn chili
4-6 fed hvidløg
100 g. fint hakket soltørrede tomater
1 Porre
1 lille dåse tomat koncentrat
2 laurbærblade, som fjernes før kødsovsen samles med i lasagnen.
Salt og peber
Estragon
Timian

Sådan gør du:
Kødet brunes og ingedienser til kødsovsen tilsættes. Vand hældes ved og koges ind til en passende konsistens til lasagnen. Mere vand længere kogetid, må gerne stå og simre mindst 30 min. Bechamel-sauce Det er jo i grunden ikke andet end en opbagt sovs, og den er klar på 10 min.

1 l. mælk
100 gr smør
100 gr hvedemel
Revet muskatnød
Salt- friskkværnet peber
250 gram revet mild ost
2 pk. Santa Maria TEX MEX Tortilias 10″, 12 stk. Gerne dem med tomat.
Parmesanost

Sådan gør du:
Smelt smørret i en lille tykbundet gryde. Hæld melet i det smeltede smør, og rør energisk rundt med et piskeris, indtil du har en lind masse. Tilsæt lidt af gangen mælken. Når al mælken et tilsat, bringer du saucen til kogepunktet, tilsætter muskatnød og ost, og lader saucen koget igennem et par minutter – mens du stadig rører rundt. Lag på lag Så er du klar til at “konstruere din lasagne: Hvor mange lag? Tjah – de “officielle” opskrifter siger 4 – men jeg kan nu personligt bedst lide en lasagne med 5-6 lag. Først bechamel, derefter kødsovs, og inden næste lag tortilias strør du lidt revet parmesan-ost over blandingen Og så i ovnen, og her er tricket, der får det hele til at gå op i en højere enhed De første ti minutter bages lasagnen ved 250 grader. Når du kan se, at det hele bobler lystligt, så skruer du ovnen ned til 165-175 grader, og lader lasagnen bage færdig i løbet af 20-25 minutter ved den svage varme – så er den gennembagt, ikke brændt på, og pladerne risikerer ikke at blive tørre som pergamentpapir. Serveres med brød, rødvin og revet paremesanost og eventuelt en god salat.