Loganbar
Loganbar eller Loganbrød er en energibar lignende ting der kan holde meget længe og har et højt energi indhold. Den er optimal til spejderturen eller outdoorturen.
Ingredienser:
330 g fuldkorns hvedemel
200 g hvedemel
135 g rugmel
80 g sigtemel
100 g kokosmel
1,5 tsk. salt
70 g tørrede abrikoser
80 g rosiner
40 g tørrede tranebær
70 g hasselnødder
70 g smør
3,5 dl. mælk
70 g honning
90 g druesukker
Sådan gør du:
Bland alt mel, kokosmel, og salt i en skål. Alt blandes sammen med en ske.
Abrikoser, rosiner, tranebær og hasselnødder blandes sammen i en hakker. Den tørrede frugt med nødder hakkes imens der tilføres skefulde af melblandingen for at holde de tørrede frugter adskildt og fra at klumpe. Tilfør langsomt melblanding i hakkeren, sådan siikres at frugten hakkes godt uden at blive til en pasta der ikke kan røres ud i melblandingen.
Når frugten er hakket grundigt med mel i blandes det hakkede frugt i melblandingen.
Imens smeltes smøret under svag varme i en gryde. Tilsæt mælk, honning og druesukker til det varme smør og smelt det hele ved svag varme.
Kom det smeltede i mel og frugt blandingen og rør det hele sammen grundigt, på en kraftig røremaskine. Lad dejen hvile i 30 min.
Tænd ovnen på 190 grader.
Kom dejen ud på en bagepapir foret plade og klem den ud i 2 cm tykkelse og pænt firkantet. SKÆR dejen ud i den ønskede str. barrer. FØR DEN BAGES. Det er næsten umuligt bagefter.
Bages i ovnen i ca. 1 time. Og barrerne skal tørre p åen rist med et klæde over, i ca. 48 timer før de pakkes i en dåse. Når man tager på tur kan de med fordel haves i en zipper pose i oppakningen. Men opbevares i kagedåser hjemme. De kan holde sig i 3-4 uger. Og kan sagtens fryses også.
De skal være ret tørre og hårde i det. Man kan selv regulere hårdhed og sprødhed ved at øge eller mindske bagningen og tørringen. Men laver man barrerne fugtigere sænkes holdbarheden.