Linse suppe med krydrede pølser
Her en ret som ikke præsenterer sig så flot, men som smager rigtigt godt og som kan ændres og tilpasses på rigtigt mange måder.
Samtidigt er den vildt sund, protein rig, fedtfattig og mætter.
Ingredienser:
500 g gode krydderede pølser taget ud af deres skind og i små uens stykker.
1 spsk. tørret basilikum
1 spsk. tørret oregano
2,5 dl. kogte grønne linser ( målt før kogning.)
2 store gulerødder i ens små tern
3 stilke bladselleri i ens små tern
6 fed hvidløg knust
300 g frossen grønkål
1 stor fint hakket løg
2 store spsk. hakket persille
1 dåse flåede hakkede tomater
1,5 l oksefond en god en
1 tsk. hakket chilli flager
salt
peber
2 spsk. olivenolie
Sådan gør du:
Kog dine linser, de skal være møre men ikke udkogte. Sæt dem til side. Imens de afkøler, trækkes skindet af pølserne.
Brun løget af i olivenolien. Kom pølserne ved og brun af igen. Kom så gulerødderne og bladsellerien ved og brun lidt af igen.
Så kommes resten af ingredienserne i sammen med linser og det meste af persillen. Gem lidt til pynt.
Lad det hele komme i kog og lad det så simre i 15 min.
Smag til med salt og peber.
Kan serveres med Nanbrød.
Tip 1: Grønkålen kan udskiftes med kinakål (et lille halvt et.) som kommes i retten i de sidste 2-3 minutter.
Tip 2: Pølsekødet kan erstattes af kalv og flæsk som brunes af og bruges i stedet.
Tip 3: De grønne linser kan erstattes af røde der koges ud og så får man en cremet suppe.