Der bliver 9 bakker af, en bradepande fuld.
Ingredienser:
1200 g hakket lever
800 g hakket spæk
2 store løg
2 fed hvidløg
2 spsk. baconfedt
100 g smeltet smør
4 æg
4 dl. fløde
4 dl. mælk (gerne sød)
1 tsk. allehånde
1 tsk. knust chili
½ tsk. revet muskatnød
8 tsk. salt
3 tsk. friskkværnet peber
80 g majsmel
Sådan gør du:
Pil løgene og skær dem ud i mindre stykker.
Kom løgene, mælken, æggene og krydderierne i en stor skål og blend det godt sammen med en stavblender. Blend indtil løgene er den str. du ønsker.
Kom resten af indgredienserne i undtaget majsmelet og blend igen godt igennem til ensartet.
Drys så majsmelet i imens du blender og får det blandet godt i.
Kom din leverpostej i forme og bag dem ved 200 grader i vandbad i 50min.
Sluk så ovnen og lad dem stå i 10 min. i ovnen.
Den færdige leverpostej skal være 95 grader i kernetemperatur så mål den, så de ikke får for længe.
Tag dem så ud og server med det samme eller frys ned.
Leverpostejen kan også fryses ned før den er bagt og sættes direkte i vandbad i 1 time ved 200 grader.
Her er den med majsmelet, glutenfri, men kan selvfølgelig også laves laktosefri ved at bruge maælk og fløde uden laktose.
Er læst 8387 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Lyder godt.
Tak for opskriften. Min datter kan ikke tåle hverken mel, æg eller mælkeprodukter. Jeg gjorde det, at jeg brugte 200 g. Bacon, som jeg hakkede med løg, hvidløg, krydderier og vand + kartoffelmel.. (Da der er gluten i bulliontern, er det heller ikke en mulighed) men krydret godt, som du har foreslået, er de blevet rigtig gode. Tak for ideerne.