Ingredienser:
lammeryg ( her er brugt et midt rygstykke fra en lækkert Fynsk lam.)
hvidløgspulver
rosmarin
salt
peber
Sådan gør du:
Start med at rense mørbraderne af lammeryggen. Her er brugt en lamme ryg hvor begge endestykker er skåret væk i koteletter. Så det var meget reelt og ensartet.
Afrens mørbraderne og gør dem klar til at blive grillet for sig selv.
Rens hinderne af fedtsiden og undersiden trimmes ren for det værste rene fedt. Jeg skar en stor kant af yderst der var rent fedt. Det ska likke med på grillen da det brænder.
Så blev den gnedet med salt og peber efter den var ridset på ryggen.
Og så fik ryggen rosmarin og hvidløgspulver.
Varm grillen godt op sådan at din rist er rigtig varm. Læg ryggen på og få givet fedt siden en god skorpe.
Vend så stegen om og lig den så lige som muligt, jeg lagde den i en stegholder. Så slukkede jeg for den direkte varme og gav den indirekte med stege termometer i og og den af ved 65 – 67 grader i kerne temp. Grillen var ca. 200 grader omkring stegen. Så fik den lov til at stå med et stykke sølvpapir lagt løseligt over i 10-15 min.
Så er rygstykkerne løsnet fra benet og lagt tilbage på skroget. Kødet blev så skåret ved bordet under servering.
Er læst 20304 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer