Lammerack – på Weber Kulgrill
1 lammerack på 5 ben i bredde
1 tsk. sort stødt peber
1 tsk. rosmarin fint hakket frisk
3 fed hvidløg
1 spsk. Mørk Rom
1 tsk. lakrids sirup
1 spsk. rapskim olie
1 håndfuld mesquite træchips som har ligget i blød i 1 time
Sådan gør du:
Læg mesquite træ spånerne i et glas og fyld med vand, sæt et andet glas oveni, så træflisen bliver holdt nede. Det skal trække vand ca. 1 time.
Bland krydderierne og de knuste fed hvidløg i en lille skål med sirup, rom og olien.
Tænd grillen op med fuld varme og gør risten så varm som muligt.
Rist kødsiden af dit rack af så det bliver brunet godt af ved direkte varme. Endeligt ikke for længe ca. 4 min.
Tag kødet af og kom krydderi blandingen på kød siden af dit rack som du har brunet af. Lad det trække uden at dække det til. Det må ikke stege videre pga. varme.
Efter en 15 min. kommes de våde mesquite træchips på kullene. Så snart der kommer røg ud af lågets ventilations huller, kommes kødet på igen, nu ved indirekte varme.
Nu skal dit Lammerack have ca. ca. 20-25 minutter ved indirekte varme med låg på. Tester du temperaturen i kødet skal det ligge imellem 65 og 70 grader afhængigt af hvor rødt det skal være.
Skal det være meget rødt tages det af ved 65 grader og trækker 10 min.
Kan serveres med forskellige slags kartofler eller bare salat og Fluetes til.