Lammedeller på pind.
Ingredienser:
Ca 10 spyd
500 g hakket lam 5-8%
1 finthakket løg
1 fed presset hvidløg
1 æg
lidt tørret mynte (efter smag)
salt og peber
Sådan gør du:
Bland alle ingredienserne til fars. Der skal ikke bruges mel til at samle med. Tril farsen i hånden til kugler med en diameter mellem en to krone og en fem krone. Læg alle kuglerne på en tallerken og kom dem i fryseren til de er hårde udenpå (ca 15 min). Bring noget vand i kog og kom de let frosne kødkugler heri. Kog ca. 15 min. Tag nu kuglerne op af kogevandet og lad dem afkøle let. Sæt 4 deller på en træpind (dem vi bruger til grillspyd) indtil der ikke er flere deller at tage af. Læg alle spydene i et ildfast fad, overhæld evt. med din ynglings marinade og steg dem nu i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 min., til de har fået farve.
Server med bulgursalat eller grøn salat.
TIP. Kogevandet kan med held gemmes på frost og bruges senere til f.eks. linsesuppe.