Kylling – Salat Hawaii, en evig vinder
Portion: altid for lidt
Ingredienser:
1 høne, ca. 1500 g.
vand
salt
5 skiver annanas
1 lille dåse mandariner
200 g. rejer
2 spsk. mandler
Dressing:
100 g. mayonnaise
1 dl. yoghurt
1 spsk. tomat ketchup
citronsaft
salt
peber
karry
rosenpaprika (sød)
sukker
lidt Pistacienødder
Sådan gør du:
Kog hønen i let saltet vand ca. 45 min. Træk skindet af og pil kødet fra skroget. del kødet i stykker, ikke for små. Lad ananas og mandariner dryppe af, skær i stykker. Bland det hele med rejer hakkede mandler i en skål. Rør mayonnaise med yoghurt og tomatketchup. smag til med salt, peber, karry, paprika, citronsaft og en anelse sukker.
Hæld dressingen over salaten og lad den trække ca. 30 min. i køleskabet. Dressingen smages til efter egen mening, men det drejer sig om at få en ballance imellem ketchup og karry, sammen med det fede fra mayonnaisen og det syrlige fra yoghurten. Man skal være opmærksom på at der aldrig vil være for meget af denne ret, der spises op.
Pyntes med lidt pistacienødder og et tvist paprika.
Tips: Kan bruges som en forret eller en sommer hovedret
Tips 2: KAn serveres med fluetes eller salatblade til og appelsinskiver.