Kylling – Curry med kanel (Gaeng garee gai) Thai

Portion: 4

Ingredienser:

Gaeng fremstilles normalt med udgangspunkt i kokosolie/-mælk, men denne ret er stærkt påvirket af det indiske køkken. “Gaeng garee” får sin fylde fra olie blandet med margarine (margarinen er egentligt substitut for det indiske “Ghee”, som kan være vanskeligt at få fat i.)

1 frisk kylling på ca. 1200 g
5-6 små pillekartofler eller aspargeskartofler
1 tsk frisk ingefær
1 tsk salt
3 store tomater
2 spsk korianderblade
3 spsk vegetabilsk olie
ca. 10 g margarine
ca 1/2 – 3/4 l vand

Karrypasta:
4 vårløg
5 store tørrede røde chili
1 rødløg
5-6 fed hvidløg
1 spsk korianderfrø
2-3 korianderrødder
1/2 tsk. stødt kanel
ca. 1 cm frisk gurkemeje

Sådan gør du:
Udben kyllingen så du kun får reelle kødstykker. Skrub kartoflerne med en neglebørste eller skrab dem med en kniv. Skær tomaterne i både. Hak ingefæren fint. Bland alle ingredienser til karrypastaen og stød dem i en morter til en pasta (Du kan evt. bruge en god blender i stedet for!)

Tilberedning:
Varm olie og margarine op i en wok til det begynder at ryge. Tilsæt ingefær og lad det “brænde af”. Tilsæt karrypasta. Skru ned for varmen. Tilsæt salt, tomater og kyllingekød og rør godt rundt i retten. Tilsæt ca. 1/4 l vand og læg låg på wokken (eller gryden). Lad retten koge ved god varme i ca 10 min. Tilsæt kartofler og suppler med ca. 1/4 l vand. Lad retten småsimre yderligere 10 min eller til kartoflerne er møre (de må ikke være udkogte!). Tilsæt evt. mere vand hvis retten bliver for tør. Tag retten af varmen, hæld den i en skål og pynt med friske korianderblade.

Tips:
Konsistensen af retten kan styres med vandet. Der skal tilsættes så meget vand at kylling og kartofler når at blive møre, men ikke mere end at “sovsen” bliver tyk og cremet. Det er meget svært at angive nøjagtigt hvor meget vand du skal bruge.