Portion: 4

Ingredienser:

500 g. Kyllingebryst eller evt. mørbrad
3 tsk. Frisk ingefær
2 tsk. Hvidløg
1½ tsk. Karrypulver, middelstærk
1½ tsk. Salt
3 spsk. Peanut Olie
3 spsk. Kokosmælk

Sovs.
1 ds. Kokosmaælk på nær de 3 spsk.
2 tsk. Rød thai karrypasta
2 spsk. Groft jordnøddesmør
1 spsk. Sukker
2-3 spsk. Citronsaft
1 kop Saltede jordnødder, meget fint hakket, evt. blended

12-15 grillpinde lagt i blød i vand

Sådan gør du:

Tilbehør krydret agurkesalat, saltede jordnødder og ris.

Bland ingefær, hvidløg, karry, salt, olie og kokosmaælk til en marinade og kom kødet i. Lad kødet marinere mindst 60 min. ved stuetemperatur. Jo længere jo bedre – gerne et døgn i køleskabet. Træk kødet på pinde, som har ligget i blød. Varm resten af kokosmælken op til kogepunktet i en tykbundet gryde og tilsæt de øvrige ingredienser, en af gangen under omrøring i nævnte række følge. Brug ikke låg og lad ikke sovsen koge kraftigt, da kokosmælk nemt skiller ved for kraftig varme. Steg kødet på grill 5-10 min. eller i ovnen ved 225 grader 10-15 min. til det er gennemstegt. Kyllingen kan udskiftes med svinemørbrad og disse kan steges hele og serveres med ris og sovs til. Brun mørbraden på alle sider. Læg kødet i et ildfast fad og sæt det i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og lad kødet stege ca. 30 minutter. På stegetermometeret skal centrumtemperaturen være 65-70 grader. Tag kødet ud og lad det hvile i ca. 15 minutter.
Anret Satay pindene på et fad og sovsen i en skål og server med krydret agurkesalat, jordnødder og evt. kogte ris.

Er læst 14445 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.