Ingredienser:
ca. 1 kg kyllinge bryst
50 g smør
1 stort løg
3 fed hvidløg knust
1 knivspids timian (disse 5 grønne tørrede krydderier skal tilsammen give 2 til 3 tsk.)
1 knivspids rosmarin (disse 5 grønne tørrede krydderier skal tilsammen give 2 til 3 tsk.)
1 knivspids oregano (disse 5 grønne tørrede krydderier skal tilsammen give 2 til 3 tsk.)
1 knivspids merian (disse 5 grønne tørrede krydderier skal tilsammen give 2 til 3 tsk.)
1 knivspids basilikum (disse 5 grønne tørrede krydderier skal tilsammen give 2 til 3 tsk.)
peber
salt
6-7 dl. god kyllingebouillon
2 porer, fint snittet
1 lille dåse majs
3 spsk. hakket soltørret tomat
2½ dl. basmati ris
1½ dl. frisk revet parmesan ost
50 – 70 g revet emmentaler
Hakket persille til pynt
Sådan gør du:
Steg løgene af i smørret på en støbejerns pande. De skal være bløde og klare.
Kom din kylling ved i mundrette tern. Drys de tørrede grønne krydderier ved, sammen med salt og peber.
Rør rundt og steg i ca. 5 min. indtil kyllingen er gylden og har fået lidt stegeskorpe. Husk kyllingn bliver ikke gylden hvis det er en lage kylling, så er der for meget væske.
Kom hvidløget ved og giv det yderligere et minut, imens der røres. Tilføj så kyllinge bouillonen, sammen med risene og de fintsnittede porer.
Lad det komme i kog og skru så ned til det kun simrer. Kom låg på og lad det simre ved svag varme i 17-20 min. indtil risene er møre. Der skal være lidt væske tilbage i retten, som så skal samles med osten, så det er en tyktflydende masse.
Rør så parmesanen og emmentaler i. Smag til med salt og peber.
Server med det samme drysset med persille.
Er læst 2041 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer