Kylling – Pépitoria

Til 4 personer:

Ingredienser:

1 stor kylling delt i 8-10 stk.
3 spsk. olivenolie
En håndfuld smuttede mandler
Fed fra et helt hvidløg
2-3 dl. god hønsebouillon
2-3 laurbærblade
70-80 gr. hvidt brød
ca. 1 dl lys vineddike

Mayonnaise:
Æggeblommer
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. sherryvinaigre el. lign.
Salt og peber
Ca. 2 dl. olie
Saft og skal af ½ citron

Sådan gør du:
Varm olie op i en gryde og steg de hele fed hvidløg og mandlerne til de begynder at blive let gyldne. Udblød brødet i eddiken. Fisk hvidløg og mandler op af gryden, men lad olien blive tilbage. Brun kyllingestykkerne smukt på alle sider. Det udblødte brød, mandler og hvidløg kommes i blenderen. Tilsæt hønsebouillon og blend til massen er jævn. Kom det hele i gryden med kyllingestykkerne og dæmp varmen. Kom laurbærblade ved og lad det hele simre under låg i ca. 30 minutter. Imens laves citronmayonnaisen.

Når kyllingen er mør tages stykkerne op og holdes varme. Pisk 4-5 store skefulde af mayonnaisen ind i sovsen og lad den varme forsigtigt op. Den må endelig ikke koge, for så vil den skille. Hvis man hører til de forsigtige kan dette gøres over vandbad. Det er muligt at du ikke får brug for al mayonnaisen, men resten kan gemmes og bruges i en anden forbindelse. Hæld sovsen over kyllingestykkerne og server evt. med små kogte kartofler og en frisk grøn salat.

Citronmayonnaise
Citronmayonnaisen er lettest hvis man har en røremaskine men det kan også klares med et piskeris. Æggeblommer, sennep, eddike og citronsaft piskes grundigt sammen, hvorpå olien tilsættes lidt efter lidt under kraftig piskning. Smag til med salt, peber og fintreven citronskal. Hvis du har en god citronolie kan du erstatte lidt af olien med den.