Kylling – i karrysauce med puré af rodfrugter og vilde ris

Ingredienser:

Antal personer – 3

400g Kyllingefilet (ikke neutralmarineret)
1 løg
1 stk. gulerod
½ tsk. karry
1 fed hvidløg
3 g revet ingefær
1 spsk. hakket frisk peberrod
1 spsk. olie
150 g Pastinak
300 g Blomkål
Salt og peber
200 g Vilde ris

Sådan gør du:
Risene koges. Løg pilles og snittes. Gulerødder skrælles og skæres i 2 cm stykker. Pastinak skælles, deles på langs og skæres i 2 cm stykker. Grøntsagerne steges i olien på en pande ved jævn varme, de skal ikke tage farve, rør rundt i dem under stegningen Karryen tilsættes og steger med 1 minut, ½ liter vand hældes på. Blomkålen deles i små buketter og damper med under låg, der skrues ned for varmen og revet ingefær og peberrod kommes i Efter 5 minutter tages blomkålen op, resten koger videre i 6 minutter. Gulerødder, pastinak, løgene, og al væsken blendes. Pas på ikke at komme for meget i blenderen ad gangen og tilsæt 2 dl vand og salt og peber Den blendede sauce varmes let op igen. Kyllingefileten skæres i strimler på 5 cm og steges på en tør, opvarmet pande i 6 minutter. Den blendede sauce serveres med blomkål, den stegte kylling og de kogte ris.

Beregnet til pr. person: Kcal – 253 Fedt – 9 g Forberedelsestid – 15 minutter Tilberedningstid – 30 minutter