Kylling – a la Madagaskar med vaniljesauce
Portion: 4-6
Ingredienser:
1 Bornholmerhane,
250 g perleløg (pillet),
250 g marksvampe,
1/2 fl. hvidvin,
1/2 l hønsefond,
1/2 stang vanilje,
3-4 kviste timian,
50 g smør,
lidt citron¬saft,
evt. lidt flødeskum
Tilbehør:
500 g vildmosekartofler,
1 løg skåret i strimler,
lidt hvidløg (finthakket),
2-3 spsk. olivenolie,
lidt citronsaft,
lidt tørret chili
Sådan gør du:
Tag kyllingen og skær den ud i over- og underlår, del hver bryst i to og skær også vingerne fra. Kom derpå kød¬styk¬kerne på en varm fladbundet gryde og brun dem godt af. Tilsæt nu hvidvinen og kog væk, kom så hønsefonden på og læg låg over. Lad nu kyllingen koge helt mør, cirka 35 minutter. Fjern nu låget og tilsæt ristede mark- svampe, løg og vaniljemarv- og stang. Lad det derefter simre, så saucen bliver tykkere.
Sving det kolde smør i og tilsmag med salt og peber samt evt. lidt citronsaft. Tilbehør: vask kartoflerne godt og skær dem i store både, kom dem i en bakke med lidt løg, olivenolie, citron¬saft, salt, knust peber og lidt tørret chili.
Sæt fadet i ovnen ved 225 grader 30-35 minutter, så de bliver sprøde og møre. Husk at røre i kartoflerne flere gange undervejs. Server kyllingen med drysset timian på toppen og kartoflerne ved siden af.