Æblekage – Krydret med Kanel Flødeost Glasur
Ingredienser:
Til kage
250 g mel
2 teskefulde bagepulver
1/2 tsk natron
1/2 tsk salt
1 tsk kanel
1/2 tsk stødt ingefær
1 knivspis stødt kryddernellike
100 g usaltet smør, blødgjort
200 g brun farin
1 teskefuld vanille ekstrakt
2 store æg
350 g usødet æblemos
50 g valnødder, ristet, afkølet, og hakkede
Til Glasur/Topping:
150 g flødeost, blødgjort
3 spsk usaltet smør, blødgjort
1/4 tsk ren vanille ekstrakt
120 g flormelis
1 lille tsk kanel
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 180 ° C. Smør en 20 x20 cm (eller tilsvarende.) firkantet bradepande. Eller brug bagepapir. Rør mel, bagepulver, natron, salt og krydderier sammen. Pisk smør, brun farin og vanille med en elmixer med høj hastighed, indtil det er blegt og fluffy, 2 til 3 minutter. Tilføj æg, et ad gangen, rør godt efter hvert æg. Rør æblemosen i. Ved lav hastighed, blandes mel i blandingen, indtil dejen samler sig, så røres valnødderne i. Dejen vil se lidt ujævn ud, men fortvivl ikke, vil bage op perfekt i sidste ende. Fordel dejen jævnt i panden og bag til den er gyldenbrun og en strikkepind i midten kommer ren op igen, omkring 35 til 40 minutter. Køl af i 15 minutter. Kør en kniv rundt kanten af kagen for at løsne, så vendes den ud på en tallerken. Vend kagen tilbage med toppen opad på en rist til at afkøle helt. Kan fremskyndes i køleskabet. Topping: Rør flødeost, smør og vanille med en elmixer med høj hastighed, indtil blød og cremet. Sigt flormelis og kanel over flødeost blandingen, rør langsomt indtil helt blandet. Fordel blandingen over toppen af den afkølede kage. Kagen med topping på holder sig fint i køleskabet i flere dage.