Ingredienser:
4 gode store svinekoteletter
4 æbler (her er brugt Ingrid Marie) Man kan også bruge andre der koger ud.
150 g bacon i tern
50 g smør + smør til panden
1 dl. æblesmør eller 4 spsk. brun farin. (se opskrift på æblesmør her)
3 tsk. kanel
2 tsk. sukker
et knips muskatnød
et knips spidskommen
1-2 dl. æblemost
Sådan gør du:
Skral, udkern og skær dine æbler i tynde skiver. Kom æbleskiverne i en skål med æblemosten og æblesmørret (eller brun farin) og smeltet smør, sådan at æblerne ikke bliver brune. Brun dine bacon tern godt af så de bliver sprøde. Gem bacon fedtet.
Brun koteletterne af i smør og baconfedt, på en godt varm panden.
Smelt smørret og kom det sammen med æblemosten og æbleskiverne.
Kom de brunede koteletter og bacon i en bradepande.
Kom æblerne over koteletterne og hæld æblemosten ved, der skal bare være en lille smule i bunden af panden.
Bland krydderierne sammen og drys det ud over fadet.
Sæt bradepanden i ovnen ved 190 grader og bag det i ca. 45 – 60 minutter afhængigt af dine koteletters tykkelse. De skal have en kernetemperatur på 65 grader.
Er læst 4833 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer