Kokossuppe
Ingredienser:
1 spsk jomfru kokosolie
1½ spsk. jordnøddeolie
1 stort løg, fint hakket
2 fed hvidløg, knust
2 tsk. knust spidskommen
1 tsk. knust koriander
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. kanel
4 grønne kardemomme kapsler, knust
2 lauerbærblade
1 spsk. citronsaft
1 spsk. fiskesauce
1 stang citrongrææs
2 x 400 ml dåser med kokosmælk
1 stor svinemørbrad (der kan bruges meget forskelligt kød)
Sådan gør du:
Rens din mørbrad af for fedt og hinder. Skær den ud i tern af 2 x 2 cm.
Brun mørbraden godt af i jordnødde olie i en pande, og ladet simre lidt indtil mørt. Læg kødet til side.
Kom kokosolien i panden og steg løget gyldent i kokosolien. Kom det knuste hvidløg ved og lad det stege i yderligere 2 minutter. Skru ned for varmen.
Kom spidskommen, koriander, gurkemeje og kanel på panden og steg videre i et par minutter. Kom så kardemomme kaspler som er knust godt ved og steg videre i 20 sek. Hæld så kokosmælken ved sammen med citronsaften. Bank citrongræsset med bagsiden af en kniv sådan det er knust og kom det i panden i to tre stykker, sammen med fiskesaucen. Kom kødet i saucen og lad det simre i ca. 15 min.
Skru så op for varmen og lad det hele koge sammen i et par minutter og smag så til med salt og peber.
Server med jasminris eller blomkålsris.