Portion: 4
Ingredienser:
1 kg rå torskerogn
2 liter vand
2-3 tsk salt
2 laurbærblad
10 sorte peberkorn
3-4 skiver citron
Sådan gør du:
Pak rognen i pergamentpapir en eller to pr. pakkeog læg det i en gryde. Hæld koldt vand og krydderier ved og sæt det over at koge. Når det koger, skrues ned for varmen, og rognen simrer under låg ca. 20 minutter. Lad rognen afkøle lidt og fjern så hinderne. Server rognen, som den er , med citron og kogte kartofler.
Er læst 28397 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Ja sådan gør jeg også tit Peter.
Men det med pakkerne er tit en sikrere løsning. Så er det lettere og undgå bukser der går itu 🙂
Lad være med at pakke rognen ind, men tilsæt alt i en gryde undtagen vand der koges op separat. Hæld det kogende vand over og pocher rognen ved 85 grader Temperaturen må ikke komme over 90,så er der risiko for at sprænge bukserne. Pocher i 20 minutter for små bukser og 30 for storr. Hæld vandet fra og lad rognen stå i gryden til den er helt kold. Så bliver den fast. Torskerogn finder man altid om vinteren, så lad den stå udenfor og køle.
Man skal “presse” bukserne efter de er kogt (og det er ikke løgn), det vil sige man lægger bukserne på en stor tallerken og lægger en lidt mindre tallerken ovenpå – fylder den gryde man lige har brugt til at koge dem med, med vand og sætter ovenpå. Man skal så huske at hælde vand fra bukserne et par gange. Efter 1/2 time er bukserne faste og kan sættes i køleskabet.
Koges de for længe ødelægges smagen og alle vitaminerne. Men kender godt problemet med at de er for løse. De skal være godt afkølet eventuelt have ligget i køleskabet en ½ dag før du renser dem, hvis det er et problem at de er for løse.
Ellers er det desværre bare et spørgsmål om at være meget forsigtig.
Du kan gøre det at du afkøler dem meget godt også renser dem og derefter brune dem i smør på panden for at lune dem igen det bliver de ikke dårligere af 🙂
Hej.
Jeg har fanget 6 torsk med rogn, og kogt rognen som beskrevet. Det har jeg også gjort mange gange før, og hver gang ender det med at rognen er meget løs og nærmest har karakter af torskerognssalat. Hvordan får man en fast rogn?
Er det fordi den bliver frosset ned efter den er kogt så den skal fryses før den koges?
En enkelt gang glemte jeg rognen mens den kogte, så den blev kogt i to timer, og den var helt fast.
Håber I har nogle gode råd til at få en fast kogt torskerogn.
Med venlig hilsen
Ken
Det er bare det bedste – og så i morgen stegt på panden og en skive rugbrød. Super lækkert. Men desværre ret dyrt.
Engel
Jeg har lige lavet det med remouladesauce til det smagte godt. 🙂