Kiksekage
Portioner: en rugbrødsform
” I opskriften benyttes ingefærkiks – det kan være f.eks. de økologiske “Ginger nuts”, set i f.eks. Magasin, Urtekram kiks i brugsen, eller “Ginger snaps” fra Irma.
Ingredienser:
400 g ingefær-kiks
150 g smør
300 g mørk chokolade (f.eks. Valrhona Orange 57%)
1 stor appelsin (økologisk)
30 g honning
1½ dl piskefløde
½ dl kakao
½ dl flormelis
2 bægre pasteuriserede æggeblommer (= ca. 4 blommer)
2 bægre pasteuriserede æggehvider (= ca. 3 hvider).
Sådan gør du:
Smørret smeltes ved svag varme. Chokoladen hakkes fint og smeltes i vandbad (i en skål der er stor nok til at rumme alle ingredienserne). Reven skal og saft af appelsinen, piskefløde og honning koges op i en lille gryde. Imens piskes kakao, flormelis og æg. Den varme fløde-appelsin blanding piskes i den smeltede chokolade lidt efter lidt, herefter hældes det smeltede smør i under stadig piskning. Til sidst piskes æggeblandingen i lidt efter lidt. En sandkageform fores med bagepapir. Et lag chokolademasse hældes i bunden, herefter lægges et lag kiks. Da ingefærkiks er runde, er man nødt til at brække nogle kiks i stykker for at fylde “hullerne”. Herefter fortsætter man med et lag chokolademasse, et lag kiks, et lag chokolademasse, osv. til formen er fyldt. Slut med et lag chokolademasse.
Kagen stilles i køleskab til dagen efter.