Kartoffelpie
Ingredienser:
4 kartofler (ca. 250 g)
krydderurter f.eks. purløg eller persille
1 stor gulerod (ca. 100 g)
1 lille squash eller ½ bdt. broccoli (ca. 200 g)
1 lille persillerod eller pastinak (ca. 100 g)
salt
olie eller plantemargarine til smøring af fad
Sådan gør du:
Kartoflerne skrælles, findeles og koges møre. Kartoflerne moses med lidt af kartoffelvandet, finthakket purløg eller persille. Mosen smages til. Gulerod, squash eller broccoli, persillerod eller pastinak renses og findeles. Grønsagerne koges ca. 5 min. i letsaltet vand. De afdryppede grøn¬sager lægges i et smurt ovnfast fad. Kartoffelmosen fordeles over. Fadet stilles i ovnen ved 200˚ C i 30-40 min., til kartoffelmosen er gylden. Servering: Kartoffelpie serveres som tilbehør til kød, fisk eller fjerkræ og gerne med råkost til.