Kartoffelfad
Ingredienser:
kødsovs af 650 g hakket oksekød
8 store kartofler
1 stor spsk. creme fraiche
1 dl. mælk
5 æg
4 dl. revet ost eller en pose med 250-300 g.
salt
peber
hvidløgspulver
oregano
Sådan gør:
Lav en alm. kødsovs der er godt krydret. Den må ikke være for tynd og have for meget sovs.
Se eventuelt opskrift her på en ekstra god en.
Skiv dine kartofler i ca. 4-5 mm tykke skiver og forkog dem i ca. 10 min. Kom kødsovsen i et ildfastfad 20 x 30 cm.
Dæk kødsovsen med kartoffelskiverne i lag på lag. Drys kartoflerne med salt, peber, oregano og hvidløgspulver. Pisk æg, creme fraiche og mælk sammen og hæld det over dit fad.
Kom fadet i ovnen og bag det i 30 min. ved 200 grader. Derefter i 15 min. ved 200 grader varmluft, indtil det er gyldent oven på.