Kartoffelchips i airfryer
Kartoffelchips kan selvfølgelig laves i en airfryer, men det er ikke let og man laver ikke lige en pose fuld. Mange af de opskrifter man kan finde online der laver de 10-12 chips af gangen og derfor er det super let og flot. Skal man lave et vist antal så der realistisk set bliver en portion tager det tid og er et stort arbejde.
Ingredienser:
3 mellemstore bagekartofler
1-2 spiseske olie
salt
andre krydderier efter ønske.
Sådan gør du:
Først skal du skære kartofler tyndt og ensartet. Dette er svært uden et mandolin jern, men kan lade sig gøre.
Så skal de trække i koldt vand i ca. 20 minutter, spredt i en stor skål. Tøm alt vand ud og skyld dem igen med koldt rent vand.
Klap dem tørre. Denne trækning i koldt vand er meget vigtigt stivelsen skal ud af kartoflerne.
Bland dem med salt og en olie. Anbring dine kartoffelskiver i din airfryer.
Bag dem ved 100° i 20 minutter med regelmæssigt blanding rundt. Adskil de skiver der sidder sammen.
Bag dem så i 10 min ved 150° i yderligere 10 min. med regelmæssig rystning.
Skru varmen op til 200° og steg løs i yderligere i intervaller af nogle minutter minutter, igen med regelmæssig rysten og hvor du hele tiden tager dem ud der er brune og adskiller dem der sidder sammen. Tilberedningstiden kan afhænge af mængden af kartofler, du forbereder.
Pas på de ikke bliver mere end gyldne, så smager de brændt og er ikke gode. Men skal kigge til dem og ryste kurven tit.
Eksperimenter med forskellige krydderier for at få en række forskellige smag