Kartoffel Porre suppe
Ingredienser:
2 spsk. olivenolie
3 fed hvidløg
3 porer, halveret og i 2 cm stykker
500 g kartoffeltern i 2×2 cm tern
1 stort banan skalotteløg, fint hakket
salt
peber
1 top tsk. knust tørret chili
½ liter god kyllingebouillon
½ liter fløde
2 lauerbærblade
45 g cashewnødder – kan udelades
frisk rosmarin til pynt
1 pakke bacon tern
1 skive god rugbrød
Sådan gør du:
Opvarm olien i en støbejerns gryde, kom finthakket hvidløg, skalotteløg og porrer i olien og steg det af,
under omrøring og indtil poren begynder at blive blød og mør.
Kom kartoflerne i sammen med salt og peber. Steg det af i yderligere 2 min.
Kom så boulion ved og lauerbærbladene, rør det sammen og bring det i kog og lad dem simre i 15-20 min, indtil kartoflerne lige er møre.
Steg imens baconet hårdt, brug baconfedtet til st riste dit rugbrød hård og sprødt.
Kom så knust chili og cashew nødderne i suppen og lad dem koge med i 1 minuts tid.
Cashewnødder gør det endnu mere cremet.
Kom så det hele i en blender, blend det godt og længe, kom fløden i lidt af gangen, indtil tykkelsen passer. Suppen skal være helt blød og cremet, juster tykkelsen med fløden.
Smag til med salt og peber.
Server med bacon, baconristet rugbrød og rosmarinkvist.