Kanelsnegle – svenske
Dette er svensk inspirerede kanelsnegle. Der er også brugt den svenske version af perlesukker som er puffet sukker.
Ingredienser:
Dej.
20 g gær
5 dl sødmælk
100 g sukker
2 tsk. kardemomme
½-1 tsk. salt
1 æg
800-850 g hvedemel
150 g blødt smør
1 æg til pensling
2-3 spsk. Svensk perlesukker til drys (alm. dansk kan sagtens bruges.)
Remonce:
140 g blødt smør
75 g marcipan
3 spsk. brun farin
3 spsk. sukker
2 spsk. stødt kanel
Sådan gør du:
Rør gæren ud i mælken. Tilsæt sukker, kardemomme, salt, æg og det meste af hvedemelet. Ælt dejen grundigt sammen, helst på en røremaskine i 8-10 minutter ved middel hastighed. Tilsæt så smørret lidt ad gangen, og ælt videre i 8-10 minutter. Ælt til dejen er blank og glat og slipper skålens kanter. Tilsæt evt. en smule ekstra mel undervejs, hvis dejen er for klistret. Dæk skålen med et rent viskestykke, og lad dejen hæve i to timer ved stuetemperatur.
Remonce, rør det bløde smør sammen med fint revet marcipan, brun farin, sukker og kanel.
Rul dejen ud til en stor firkant på ca. 40 x 60 cm. Smør remonce jævnt ud over dejen.
Rul dejen sammen til en pølse. Og rul så pølsen ud til den er ca. 5 cm i diameter.
Skær så rullen i 3 cm tykke snegle. Placer sneglene i store smurte muffinsforme. Tryk sneglene godt ned i formen.
Pensl dem med et rørt æg og drys med sukkeret.
Bag sneglene i en 200 grader varm ovn i 16 til 20 min. til de er let gyldne og gennembagte.
Lad dem køle af på en bagerist i 10 min. og tag dem så ud af formene og lad dem køle lidt mere, og server dem lune.
Tip: Dejen skal æltes godt og længe. Hævetiden kan med fordel ændres til koldhævning natten over i køleskab. Så skal dejen ud en times tids før brug og have stuetemp.