Kanelbrød
Ingredienser:
1½ dl mælk med højst 0,7 % fedt
½ pk. gær
1 æg
2 spsk. oliemargarine
1 tsk. sukker
½ tsk. salt
½ tsk. stødt kardemomme
100 g hvid hvedemel (ca.1½ dl)
ca. 250 g hvedemel (ca. 4 dl)
Fyld:
3 spsk. brun farin
3 spsk. oliemargarine
1 spsk. stødt kanel
Pensling: 1 æg eller mælk
Sådan gør du:
Mælken lunes, og gæren røres ud i den. Æg, margarine, sukker, salt, kardemomme og det meste af hvedemelet tilsættes. Dejen æltes godt igennem, og der tilsættes så meget mel, at dejen er blød uden at klistre.Den overdækkes og stilles til hævning et lunt sted i ca. ½ time. Fyldet røres sammen. Dejen slås ned og rulles ud til ca. 35 x 35 cm. Fyldet smøres på, og dejen rulles sammen som en roulade. Enderne lukkes, og samlingen lægges nederst. Dejen lægges i en smurt brødform (ca. 30 cm lang) eller på en bageplade med bagepapir. Brødet efterhæver i ca. 20 min. og pensles med sammenpisket æg eller mælk.Der kan evt. klippes små hak i brødets overflade.Kanelbrødet bages ved 200º C i ca. 25 min. på næstnederste ovnrille.Det afkøles på en bagerist – tages ud af formen, hvis det er bagt i form. Servering: Kanelbrød serveres som kage til et mellemmåltid.