Kanelsnegle – gammeldags

snegle

 

 

 

 

 

Portion         24

Ingredienser:

300 g. mel
100 g. smør
50 g. gær
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
1 æg
1 dl. mælk

Fyld:

100 g. smør
100 g. brun farin
2 tsk. kanel

Pynt med glasur.

Sådan gør du:

Mælken lunes, hældes i et fad – og heri opløses gæren. Melet og de øvrige ingredienser blandes i, og det hele æltes sammen til en ensartet dej, der  hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted – tildækket. Dejen deles i to lige store dele og rulles ud til 2 firkanter, ca. 30×30, hvorefter fyldet fordeles over hele fladen. Drysses med kanel, rulles sammen til en roulade og skæres ud til 12 lige store stykker som trykkes flade. Pensles med æggeblomme og bages ved 220 grader i ca. 8 min. midt i ovnen.