Kalkunlår – langtidsstegt
Ingredienser:
4 stk. kalkunlår 1800 – 2000 g
2 tsk. salt
2 tsk. frisk kværnet peber
2 tsk. tørret timian
4-6 lauerbærblade
1 stor spsk. Ras Él Hanut (opskrift her)
12-18 fed hvidløg
4 spsk. olivenolie
6 løg
4 spsk. honning
3 dl. kylinge fond
Æblejuice
Sådan gør du:
Rens den tynde ende af dine kalkunlår helt rene og skær i en cirkel langs med benet godt oppe. Brug en bidetang til at klippe alle senerne. Sådan at du har et helt rent nederste stykke af dine kalkunlår.
Tænd for ovnen på 190 grader. Kom salt og peber på kalkunlårene. Opvarm en tykbundet gryde med olie i og brun kalkunlårene to af gangen i 3 minutter på alle sider.
Kom så løgene ved i både, hvidløgene, Ras Él Hanut, honning og timian. Steg yderligere 2 minutter under omrøring. Afglacer gryden med boulionen og kom lauerbærbladene ved. Fyld efter med æblejuice til alt kødet er dækket
Kom låg på og sæt det hele i ovnen i 5-6 timer ved 190 grader.
Dryp regelmæssigt stegeskyen over lårene. Til sidst kan man tilpasse smagen med ekstra salt eller peber. Men værd opmærksom på at skyen koger ind og bliver mere salt.
Når lårene er godt møre ligges de over på et fad og lauerbærbladene tages fra. Blend så resten i gryden som sovs og server til. Smag sovsen til med salt og peber.
Før servering kan dud med en pincet fjerne de lange sener som der er en del af ud fra låret fra bunden af. Men pas på det ikke falder helt adskilt. Det er super mørt nu.
Her er de serveret med bagte kartofeltern med rosmarin til, men kan også bare serveres med råkost.