Julekage – Frugtkage
Ingredienser:
nøddekerner 350 g blandede; Pecan -, val -, hassel – og cashewnødder
tørrede frugter 350 g blandede; figner, svesker, dadler, tørrede abrikoser
tørrede æbler 75 g små terninger
tørrede blåbær 75 g
citron 1 stk. økologisk, skallen herfra
hvedemel 100 g
bagepulver 1 tsk
allehånde ½ tsk
lyst stødt rørsukker 150 g
æg 3 stk
stor sandkageform på 1,5 l
bagepapir til formen
cognac, brandy eller mørk rom ca. 5 cl
Sådan gør du:
Del nødder og frugter groft med en kniv. Tilsæt revet citronskal, mel, bagepulver, allehånde og rørsukker, og bland det hele godt med hænderne. Pisk de hele æg sammen, og rør dem lidt efter lidt i dejen. Smør formen, og beklæd den med tilklippet bagepapir. Hæld dejen i, pres den godt sammen med en ske, og bag kagen i den 150° varme ovn i ca. 1,5 time. Prøv efter med en nål, den skal komme tør op igen, når du stikker den ned midt i kagen. Afkøl kagen let i formen, før den vendes ud på et stykke bagepapir. Prik nu 10 huller i dejen med en lang nål eller strikkepind, og dryp med spiritusen – ca. halvdelen. Svøb bagepapiret rundt om kagen og pak den ind i folie. Efter en eller to dage dryppes den med resten af spiritusen og svøbes ind i bagepapir og folie igen.