Juledessert
Ingredienser:
sukkerbrødsdej:
200 g smør
200 g sukker
200 g mel,
2 tsk. bagepulver og et nip salt (Gør det ud for 200 g selvhævende mel)
salt
3 store æg
1 teskefuld bagepulver
3 spiseskefulde kakaopulver
Fyld:
500 g ricotta
3 spiseskefulde sukker
1 plade kogechokolade (70% kakao)
1 håndfuld mandelflager
1 håndfuld kandiserede frugter i terninger
½ dåse syltede kirsebær
1 lille håndfuld malet kaffe
Grand Marnier
Sådan gør du:
Sukkerbrødsdej:
Rør smør og sukker godt sammen til en lind masse. Tilsæt mel, lidt salt, æg, bagepulver og kakao. Rør dejen godt sammen. Fordel dejen ligeligt i to smurte forme og træk dejen ud med en dejskraber, så den bliver jævnt fordelt. Bundene skal bage i cirka fem minutter ved 190 grader.
Fyld:
Inden man går i gang, lægges chokoladen i fryseren, så den er hård, når den skal bruges. Rør ost og sukker sammen til en creme. Knus chokoladen i pakken og tilsæt den, mandelflager, kandiserede frugter, kirsebær og kaffe. Rør det hele godt sammen. En skål fores omhyggeligt med plastfolie. Der skal være plastfolie nok til, at det kan dække skålens indhold bagefter. Når bundene er færdigbagte, skæres den ene ud i otte lige store stykker. Mens stykkerne er lune, lægges de forsigtigt ned i skålen, så de overlapper hinanden lidt. Derefter presses stykkerne ind mod skålens sider. Inden fyldet kommes i, stænkes med lidt Grand Marnier. Fyldet kommes i, og den anden kagebund lægges over som låg. Overskydende bund brækkes af. Til sidst lægges plastfolie over bunden, og et par tallerkener lægges oven på bunden, så det hele presses godt sammen. Stil desserten i fryseren i tre timer. (Hvis man laver desserten i forvejen, skal den tages ud af fryseren en time før servering.)
Vend desserten ud på en tallerken – man kan eventuelt flambere den med lidt Grand Marnier.