Ingredienser:
300 g store jordskokker
1½ spsk. groft salt
3 spsk. ekstra jomfru olivenolie
2 tsk. fint hakket frisk rosmarin
Sådan gør du:
Tænd for ovnen på 190 grader.
Med et mandolinjern eller andet værktøj der kan snitte meget fint snittes jordskokkerne på den største led i fine skiver.
Placer skiverne uden at de ligger oven på hinanden på et stykke køkkenrulle. Kom to lag køkkenrulle oven på og så kom det i pres for at trække alt væde væk. Lad dem ligge i pres i 15 min. Vend dem forsigtigt i en skål med olivenolien og rosmarin. Der skal meget rosmarin med og ikke for meget olie.
Placer dem på en bagepapir i et lag, drys dem med salt efter ønske og kom dem i ovnen. De skal have ca. 30 min i ovnen og vendes halvvejs. De skal være gyldne og sprøde når de er færdige. Du kan lave dem så mørke og sprøde som du vil. Skal de bruges i suppe må de gerne være meget sprøde og mørke.
Lad dem afkøle på risten.
Kan bruges som pynt på Jordskokke suppe eller bare som tilbehør til forskellige retter. Passer rigtigt godt til vildtretter.
Er læst 8381 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer