Jordbærroulade
Ingredienser:
1 roulade:
4 æg
70 g sødemiddel strø
1 knsp salt
70 g hvedemel
40 g kartoffelmel
½ tsk bagepulver
Creme:
5 bl. Husblas
500 g jordbær
2 spsk limesaft
40 g jordbærmarmelade uden sukker
300 g kvark
sødemiddel
1 ¼ dl creme fine til piskning
Sådan gør du:
Læg bagepapir på en bageplade, og opvarm ovnen til 175 grader i varmluft, 200 uden. Del æggene. Pisk æggeblommer, 4 spsk varmt vand og sødemiddel let og luftigt. Pisk hviderne meget stive med salt, og vend dem i æggecremen. Sigt mel, kartoffelmel og bagepulver, og hæld det i dejen. Rør det let sammen. Smør kagemassen på bagepladen med papir, og bag den i den varme ovn 12-15 min. Vend ud på et fugtigt viskestykke, fjern papiret og lad afkøle. Læg husblasen i blød i koldt vand. Pil og skyl bærrene. Purer 150 g jordbær med limesaft og marmelade. Skær resten i små stykker. Tag husblasen op af vandet, pres vandet ud og smelt over vandbad. Kom lidt jordbærpure i den varme husblas, rør i resten af pureen og bland jordbærstykker og kvark i. smag til med sødemiddel og stil koldt. Pisk creme finen og bland den forsigtigt i cremen når den begynder at stivne. Fordel cremen på kagebunden. Rul sammen som en roulade og læg den på sammenfoldningen. Stil koldt. Man kan sagtens bruge skovjordbær til rouladen eller prøv med andre bær.