Kagen er til 10 – 12 personer.
Ingredienser:
Mascarponecremen.
6 æggeblommmer
200 g flormelis
500 g mascarpone
6 æggehvider
Pandekagerne.
470 g mel
8 æg
50 g smeltet smør
49 g sukker
9 dl mælk
4-5 spsk. instant kaffe pulver
olie/smør til stegning
Topping.
kakaopulver
Sådan gør du:
Mascarponecreme. Bland æggeblommerne og sukker og pisk dem lyse og glatte. Tilføj mascarponecreme og pisk indtil glat.
Pisk æggehviderne stive med toppe og bland forsigtigt med en træske ned i æggeblomme og mascarpone blandingen, af små portioner og af flere gange.
Sæt blanding på køl i køleskabet i mindst 2 timer.
Pandekagerne. I en skål blandes mel og æg sammen og røres ensartede. Så kommes sukker og det smeltede smør i og alle klumper røres ud.
Lidt af lidt blandes mælken i blandingen imens der hele tiden røres Gem en dl. mælk til at røre instant kaffe ud i. Klumperne skal hele tiden røres ud inden det bliver for tyndt.
Kom kaffepulver der er rørt ud i mælk i og rør det ud. Lad dejen hvile i 30 min.
Steg pandekagerne ensartede og ikke for tykke. Lad dem afkøle.
Saml Kagen. Start med en pandekage på et fad. Kom et tyndt lag af mascarponecreme ud over. Og så igen en pandekage indtil du slutter mascarponecreme. Antallet pandekager bestemmer så højden. 🙂
Tyndere lag af creme giver mulighed for en højere kage uden at den tilter. 12 – 20 lag er nok max. Min kage er lavet i en ring og har 18-19 lag. Har man en springform eller kagering kan kagen med fordel samles i denne og stå til afkøling i ringen. Sæt kagen på køl i mindst 3 timer, gerne natten over for at den kan samle sig og ikke glider adskilt. Tag den ud en ½ time før servering og drys den med en rigtigt god kakao før servering.
Er læst 12052 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer