Ingredienser:
ca. 2 kg. Nakkekam
ca. 100 g. Røget Svinemørbrad eller en pakke bacon (alt efter hvor fedtfattig man vil have det)
2 stk. Løg
1 bakke Champignons
1/4 Piskefløde eller cremefine
1/2 l. Vand
Salt og peber
1 bouilionterning Svin
Sådan gør du:
Skær løgene i tern og svits dem i en stor gryde. Afrens nakkefilleten for det væreste fedt og skær den ud i store tern og brun dem godt i gryden. Skær svinemørbraden i tern og tilsæt. Champignons renses og skæres i tern. De tilsættes sammen med fløde, vand, salt, peber og boulion. Lad retten simre i et par timer, til kødet er helt mørt. Tilsidst kan sovsen jævnes med lidt majsstivelse, hvis man ønsker det og kulør kan give en flot brun farve.
Tip. Kan varieres meget. Prøv med vin i steden for vand. Prøv med krydderier som timian, chili, hvidløg osv.
Er læst 10073 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Jamen det har du da helt ret i, men det ændrer ikke på at denne ret hedder irskstuvning og har gjort det mange år. Det er en gammel dansk klassiker. Lige som at en svensker ikke aner hvad svensk pølseret er. 🙂
Engel
Hej..
Den ret har intet med Irsk stuvning at gøre. Irsk stuvning består af lammekød i tern med lidt fedt på. 1 hvidkålshovede, gulerødder samt lidt boullion hældt ved. Spises med rugbrød og sennep eller kogte kartofler. Her i DK putter man kartoffeltefn i retten. Men dét gør man ikke i Irland hvor retten oprindeligt kommer fra. Den ret på billedet ligner bare én alm gryderet.