Indisk Blomkål med eller uden kylling
En ret der er inspireret af den indiske Butter chicken. Retten kan laves med eller uden kylling afhængigt af om den skal være vegetarisk.
Ingredienser:
1 stor blomkålshoved i buketter
2 dåser kokosmælk
4 fed hvidløg
5 cm ingefær
salt
peber
2 spsk. olivenolie
et lille løg
1 spsk. Garam Masala
2 tsk. karry (gerne gul)
½ tsk. gurkemeje
½-1 tsk. cayennepeber
1 stor dåse tomatkoncentrat
2 spsk. kokosolie
½ dl. hakket koriander (kan udelades)
Ønsker du ikke en vegetarisk version kan der tilføres:
6-800 g kyllinge bryst eller inderfilet
Sådan gør du:
Opvarm din bradepande i en 240 grader varm varmluft ovn.
I en stor skål blandes blomkålsbuketterne, med 2 dl. kokosmælk, 2 fed knust hvidløg, 1 spsk. revet ingefær og salt. Lad det stå i 10 min. og marinere. (Laves retten med kylling kommes kyllingen med her i finger str. stykker.)
Spred blomkålen (og kyllingen) ud i et jævnt lag i den opvarmede bradepande, kom det tilbage i ovnen og lad det brune i 6-8 min. indtil blomkålen begynder at være brunet godt i kanterne.
Imens opvarmes kokosolien i en stor tykbundet gryde over medium varme. Kom løgene i og brun dem i 5 min. kom resten af hvidløget og ingefær i og steg yderligere 5 min. Rør garam maasala, karry, gurkemeje og cayenne i og steg i yderligere et minut.
Kom resten af kokosmælken i gryden sammen med tomatkoncentrat rør det sammen og lad det simre i yderligere 5 min. eller indtil sovsen tykner lidt.
Rør kokosolien i og hvis sovsen er for tyk kan den tyndes med mere kokosmælk eller vand.
Kom blomkålet (og kyllingen ) i sovsen og eventuelt væde eller rester fra bradepanden. Rør i det en gang imellem indtil sovsen tykner. Tag det af varmen og tilføj korinader hvis det ønskes. Smag til med salt og peber.
Serveres med ris og naan brød.