Hyldeblomstsaft er jo et must og let, men tager lidt tid. Så er der opbevaringen af alt den saft osv. Løsningen er hyldeblomst sirup. Den kan bruges i danskvand, til desserter og som en Glace på et stykke kød. På pandekager, til is eller bare som en smags giver til morgenmads produkter.
Mulighederne er mange.
Ingredienser:
ca. 30 hyldeblomstskærme.
1 liter vand
1 øko citron
sukker (se opskriften nedenfor.)
Sådan gør du:
Rens dine hyldeblomst skærme ved at ryste dem fri for smådyr og det værste spindelvæv. Kog dine hyldeblomstskærme i 30 minutter i en gryde med 1 liter vand, sammen med den økologiske citron skåret i skiver.
Lad det trække i et kvarter. Si hyldeblomstskærmene fra og så meget væske som du ender ud med skal du bruge sukker i gram. 0,8 liter væske betyder 800 g sukker. Bland sukker og væske og kog i ca. fem kvarter ved svag til middel varme. Kog længere for en tykkere sirup. Men ikke ved for høj varme så koges smagen væk.
Hæld den færdige sirup i flaske som er rengjort og behandlet med atamon.
Hyldeblomst sirup opbevares bedst i køleskabet.
Tips 1: Der kan også tilføjes godt med vaniljekorn – for at få en Hyldeblomst vanilje sirup.
Tips 2: Siruppen kan laves med Syren, mælkebøtter (3-400 hoveder.)
Er læst 17316 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Hej Lotte
Ja alle tider og ovn grader er jo altid svære, da der er forskel på gryder, ovne og meget andet.
Min plejer at passe med 5 kvarter, men har både været ude i at det var kortere og længere.
Engel
Pas på med kogetiden, 5 kvarters kogning var for meget hos mig. Efter 1 time var den gylden, men da jeg var bange for den var for tynd fik den lige det sidste kvarters simren. Resultat: En helt mørkebrun sirup med en lettere brændt smag. Og desuden blev den næsten stiv efter afkøling, så jeg måtte tilsætte vand efterfølgende.