Ingredienser:
800 g hindbær, friske eller frosne
250-350 g lyst rørsukker efter smag
1 vaniljestang
spiritus eller atamon til skylning af glas
Sådan gør du:
Hindbær og vanilje passer lækkert sammen, fordi vaniljesmagen søder i sig selv. Lad vaniljestangen blive i glasset med hindbærmarmelade, hvor den fortsat vil ligge og give god smag fra sig. Jeg har brugt de gule Hindbær og de er i sig selv lidt sødere end de røde.
Kom hindbær og sukker i en gryde, bland det godt sammen, og lad det stå en halvtimes tid, til bærene safter. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Tilsæt både korn og stang. Kog marmeladen op, og lad den koge ved mellemsvag varme, til den begynder at tykne. Kom marmeladen på skoldede og Atamon- eller spiritusskyllede glas, som lukkes med det samme og stilles mørkt og køligt. Jeg har brugt gule hindbær og de skal have en anelse mindre sukker.
Er læst 7771 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer