Gulerodskage – Glutenfri
Du skal bruge 2 runde forme på 24 cm. Eller en bradepande på 30 x 20 cm.
Eller ca. 30 store muffins.
Ingredienser:
Til kagen:
400 g sukker
4 store æg, rum temp.
4 dl. oliven olie eller din favorit olie
2 tsk. vanilje ekstrakt
250 g glutenfrit mel (den røde Finax) eller almindeligt hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. natron
2 tsk. kanel
1 tsk. chai krydderi – se opskrift her
1 tsk. salt
310 g revet gulerod
110 g groft hakkede valnødder
Til frosting:
200 gram Philadelphia flødeost
150 gram blødt smør
160 gram flormelis
2 spsk vanilleekstrakt eller sukker
Sådan gør du:
Tænd for ovnen på 175 grader. Her bruger jeg to runde forme på 24 cm.
Og jeg bruger et rundt stykke bagepapir i bunden af formene for at være sikker på at få min bund ud.
I en stor skål, piskes sukker og æg sammen med en håndmixer.
Kom olien ved sammen med vanilje.og bland indtil blød og glat.
I en anden skål blandes dit glutenfri eller almindelige mel, med bagepulver, natron, kanel, chai krydderi og salt. bland disse tørre ingredienser godt med et piskeris.
Kom de tørre ingredienser i de våde og bland indtil ensartet, ikke for meget. Kun lige blandet.
Bland de revne gulerødder i sammen med nødderne. Kom dejen i formene.
Bag i 45-55 minutter eller indtil en strikkepind kommer op ren fra midt i kagen.
Laver du muffins skal de kun bage i 30-35 minutter og køle godt på en rist.
Imens bundene eller dine muffins køler laves ostecremen.
Kom osten, det bløde smør og vaniljen i en skål og pisk det godt intil ens og cremet. Kom så flormelis i og pisk det igen sammen til ensartet masse.
Når frostingen skal på kagen så kommes en tredjedel imellem de to bunde og og 2 tredjedele bruges til toppen og siderne eller også 2/3 imellem de to bunde og 1/3 på toppen og siderne efterlades så uden frosting.