Svineskank – Ingefær og øl braiserede
4 stk. skank stykker
5 x 2 cm frisk ingefær
4-5 Skalotteløg
2 gulerødder
3-4 kartofler
2-4 dl. mørkt øl – her er brugt en kraftig lakrids baseret øl fra Landsby-Bryggeriet
fond eller boulion
salt
peber
Sådan gør du:
Rids skindet på skanken i ruderformet tern indtil og ikke ned i kødet. Gnub dem meget grundigt i salt og kom dem i en bradepande og i en 275 grader varm ovn med varmluft og brun dem godt af eller til sværen begynder at tørre. Tag så bradepanden ud, sæt skankene over på et fad. Skyld det værste salt af bradepanden. Læg de groft udskårne grøntsager i bunden af bradepanden og kom øl og fond ved, sammen med den lidt finere udskårne ingefær. Lad dette simre i ovnen ved 160 grader i 4 timer.
Tag skankene ud af ovnen og sæt dem over på et nyt fad og sæt dem i ovnen igen ved 225 varmluft eller under grill under opsyn til sværen er sprød og klar.
Imens hældes væden fra den anden bradepande og sigtes igennem et klæde. Den væde kan nu koges ind og eventuelt tyknes med maizena. Dette giver en fin let sovs som er rimelig klar og kraftigt smagende af ingefær og øl. Den skal smages til med salt, peber surt og sødt.
Kommes der fløde i sovsen på dette tidspunkt får du en tungere og federe sovs. Men dette er også en mulighed.
Server eventuelt perlebyg kogt med springløg og en god grov råkost til. Til denne ret kan der med fordel drikkes en god kraftig øl til da retten i forvejen smager af øl. Selvfølgelig kan en kraftig rødvin også gøre det.