Grillet flæskesteg
Flæskesteg på grill og i ovn for den sags skyld – har to akilleshæle. Den må ikke blive tør og den skal have sprød svær. Her kommer mit bud på løsningen på disse to problemer.
1. Flæskestegen må ikke have været frosset. 2. Sværen skal være ridset dybt nok, saltet nok og pensles med lager eddike.
Ingredienser:
1 stk. kamsteg
nelliker
laurbærblade
groft salt
Sådan gør du:
I køkkenet
Flæskestegen er formentligt ridset fra slagteren af. gennemgå alle ridserne og tjek de er dybe nok. De skal gå helt ned til kødet og ikke ned i det. Gind den rigtigt grundigt med salt sådan at alle ridser får salt dog kun sværen.
Lad stegen stå nu i ½ times tid og lad saltet trække væde af sværen, derfor kun salt på sværen og ikke kødet.
Så pensles sværen med lager eddike, hele sværen skal pensles godt. Ikke så meget at saltet opløses men alligevel over det hele.
Derefter stikkes den med nelliker og laurbærblade.
Ved grillen
Stegen SKAL ligge på en stegholder midt i grillen hævet over risten, med indirekte varme. Sørg for at sværen ligger vandret og placeret midt imellem kullene som står ude i siden. Understøt eventuelt stegen med folie sådan at sværen ligger vandret i din stegholder sådan at den får lige meget hele turen rundt.
Placer et ildfast fad under stegen med 1-1½ liter vand i, til at opsamle alt saften fra stegen. Saften kan derefter bruges til saucen.
Stegen grilles ca. 1-1½ time til en kernetemperatur på ca. 65-70 grader. Grilltiden varierer alt efter tykkelsen/størrelsen på stegen og hvor mange gange grillen åbnes.
Når stegen er færdig, tages den af grillen og hviler i ca. ½ delen af din stegetid, før den skæres ud. Tag stegen af grillen og placer den på e skærebræt med saftrille. Lad den ligge i 10-15 uden at den er pakket sådan at segningen stopper. Pak så kødsiderne og enderne ind i folie og lad endelig sværen være fri da den ellers bliver blød.
Grillet flæskesteg serveres så som du almindeligvis serveren din steg.