Fyldte kødboller
Ingredienser:
Kødbollerne
1 kg. hakket okse – ikke for fedt
1 løg
3 fed hvidløg
2 spsk. engelsk sovs
2 spsk. hakket frisk Basilikum
1 stor spsk. oregano tørret
100 g frisk groft revet parmesanost
20 skiver lufttørret skinke
salt
peber
Fyld:
1 pakke mozarella mini kugler
friske basilikumblade
Barbecuesovs
Tomatsovs:
½ liter flåede hakkede gode italienske tomater
½ dl. fløde
2 fed hvidløg
1 løg
1 spsk. oregano tørret
1 spsk. frisk hakket basilikum
salt
peber
Sådan gør du:
Form kødbollerne enten i din håndflade og lav en hulning til fyldet eller brug en “tingest” til det som her.
Bland farsens ingredienser sammen undtaget den lufttørrede skinke. Sørg for at den er saltet godt nok, lav en smags prøve på en stegepande eventuelt.
Her er fyldet en mini mozarella kugle, et blad basilikum og en lille dut barbecuesovs. Fyldet kan du selv sikfte ud og bruge fantasien til at selv beslutte hvad det kan være. Sørg for at de er samlet godt og klemt godt sammen. Så foldes den lufttørrede skinke omkring.
Bag dem i ovnen i ca. 15-20 min ved 200 grader varmluft.
Kom løgene på en stor dyb pande eller i en tykbundet gryde og sorter dem lidt, så de bliver klare. Kom tomaterne ved sammen med fløde og hvidløg resten af indgredienserne og lad sovsen stå og simre gerne en ½ time. Kom så oregano og basilikum ved og smag til med salt og peber.
Server det hele med fluetes eller salat og feks. nogle grove skræller af parmesan.