Focaccia – Rødløgs

roedloegsfocaccia1

Focaccia.
Ingredienser:

3½ spsk. oliven olie
1 kg pizza dej
2 store rød løg (eller 3 små) meget tyndt snittet i ringe
groft salt
frisk kværnet peber
1 spsk. æble cider eddike
2 dl. revet Pecorino Romano ost
½-1 tsk. knuste chiliflager

Pizza dej.
Ingredienser:

40 g gær
4 dl vand
2 tsk salt
4 spsk olie
450 g mel Tipo 00
250 g Manitoba mel (der kan bruges rent tipo)

Sådan gør du:

Dej.
Opløs gæren i håndvarmt vand og bland de øvrige ingredienser i, ælt dejen grundigt. Lad derefter dejen hæve i 30 til 45 min.

Focaccia:
Smør en stor bradepande eller ildfastfad med 2 spsk. olie. Kom dejen på pladen/fadet og træk den ud til den passer. Trækker dejen sig sammen igen så prøv at vente i 20 min. og træk den ud igen.
Dryp 1 spsk. olie på kanterne af dejen. Tænd for ovnen på 225 grader. Dæk med plastik film og lad den stå i ca. 15 min.

Imens opvarmes den halve spsk. olie i en god tung pande. Løgrigene der er fint snitte eventuelt på en mandolin tilsættes sammen med salt og peber. De steges af indtil de er gyldne, bløde og pletvis brune. Eddiken tilsættes og panden skrabes ren og dampes af med eddiken indtil den er væk ca. 1 minut.

Filmen tages af dejen og dre prikkes masser af huller i dejen, over det hele, så spredes osten ud over dejen, de brunede løg kommes over og der drysses med knust chili.
Brødet bages i ovnen i ca. 20 minutter.

Det kan serveres lunt eller kold, efter udskæring i passende stykker.