Flæskesteg – i airfryer
Ingredienser:
Flæskesteg
salt
vand
Sådan gør du:
Flæskestegen skal være af en størrelse som sikrer at du har plads i din airfryer kurv. Og at den ikke når den begynder at blive gennemstegt, rejser sig sådan i højden at den rører varmelegemet i din airfryer. En steg kan rejse sig meget i højden, vær opmærksom på dette.
Du kan komme lidt vand i bunden til at opsamle fedtet hvis din airfryer er bygget så dette kan lade sig gøre.
Sværen skal være ridset godt ikke ned i kødet men helt ned til kødet. Der skal godt med salt ned imellem sværene.
Sæt stegen over på 180 grader først i en halv time, mål så kernetemperatur med et stegetermometer, stegen skal op på ca. 65 grader. Er den ikke der endnu, så fortsættes der i 15 min. intervaller og måles igen.
Har du skåret sværen og saltet den godt, er den også meget sprød på dette tidspunkt. Mangler der sprødhed i sværen kan der fortsættes ved 200 grader i korte intervaller til sværen er sprød.