Ingredienser:
Flæskesteg
salt
vand
Sådan gør du:
Flæskestegen skal være af en størrelse som sikrer at du har plads i din airfryer kurv. Og at den ikke når den begynder at blive gennemstegt, rejser sig sådan i højden at den rører varmelegemet i din airfryer. En steg kan rejse sig meget i højden, vær opmærksom på dette.
Du kan komme lidt vand i bunden til at opsamle fedtet hvis din airfryer er bygget så dette kan lade sig gøre.
Sværen skal være ridset godt ikke ned i kødet men helt ned til kødet. Der skal godt med salt ned imellem sværene.
Sæt stegen over på 180 grader først i en halv time, mål så kernetemperatur med et stegetermometer, stegen skal op på ca. 65 grader. Er den ikke der endnu, så fortsættes der i 15 min. intervaller og måles igen.
Har du skåret sværen og saltet den godt, er den også meget sprød på dette tidspunkt. Mangler der sprødhed i sværen kan der fortsættes ved 200 grader i korte intervaller til sværen er sprød.
Er læst 21879 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Hej Malene
Ja det sker og jeg har ikke kunnet gennemskue hvorfor.
Men er det gået galt og den er blevet hård så kan man få den til at poppe med en kraftig føntørrer eller varmeblæser.
Tror ikke det er på grund af vandet.
Engel
Jeg har forsøgt to gange at lave flæskesteg med sprød svær. Det bliver langt fra som i en ovn. Sværen bliver ikke sprød, som vi kender det fra ovnen. Men de to gange jeg har forsøgt er sværen blevet hård, for hård og ikke knasende. Gode fif modtages.
Jeg har en smugle vand i bunden, af airfryeren, for at få lidt til at lave sovs af.
Nogen kommer lidt vand i bunden. Det gør jeg ikke selv, men du kan. Retter det lige tak for du gjorde opmærksom på det.
Engel
Øh du skriver tre ingredienser : steg, salt og vand. Hvad skal man med vandet ?
Vh. Søs
Hej John tak, derfor står der jo også først I 30 min. Og derefter i 15 min. Intervaller indtil kernetemp er der.
Og der er også stor forskel på både airfriyere og flæskestege.
Hej
Fantastisk side i har her. Jeg tænker at en halv time er meget lidt for en kam, selv i en airfryer, jeg har prøvet jeres opskrift og var på 55 minutter før jeg ramte de 63 grader og så steg den da den hvilede. Har også leget lidt med den da det tit og ofte er plads mangel i den store ovn. Jeg har prøvet at intervalstege den, 3 x 15 minutter med lige så lang ligge tid, det bliver mørt og saftigt.