Portion: 4
Ingredienser:
2 fasaner
75 g smør
75 g mel
1/4 liter vildtsky eller bouillon
1/4 liter fløde
Salt og peber
Enebær
Kulør
Sådan gør du:
Når fuglene er krydrede med salt og peber, ombundet med spæk og grundigt brunet i smørret, tilsættes følgende afbagning. Til 2 fasaner smeltes i en tykbundet gryde 75 g smør, der afbages med 75 g mel og spædes med 1/4 liter vildtsky eller bouillon og 1/4 liter fløde 13%). Afbagningen koger godt igennem under omrøring i 8-10 minutter. Krydres med salt og peber, en smule kulør tilsættes.
Saucen, der gerne må være temmelig jævn, hældes over fuglene i gryden, som derpå steger over svagt blus. Under stegningen, der vil tage en lille times tid, må fasanerne vendes og i øvrigt dryppes ind imellem. Når fuglene er færdigstegte, skal saucen sies. Den sættes derefter igen over blusset, spædes med lidt mere bouillon og måske også med en smule fløde. En lille klump smør piskes i, hvorefter saucen smages til med rønnebær- eller ribsgelé.
For at blive i den gammeldags stil vil brunede kartofler nok være det rigtige tilbehør, desuden en ske med ekstra gelé.
Et lille ord om ovenstående sauce:
Den kan anvendes ved tilberedning af næsten alt vildt. Den afbagte sauce kan således også med held hældes over en dyreryg, dyrekølle og lignende.
Er læst 11786 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer