Fars Fortrinlige Farsbrød på Græsk
Ingredienser:
2 kg hakket kalv og flæsk
3 små rødløg
4 fed hvidløg
½ dåse flåede tomater (hæld den tyndeste væske fra.)
et drys allehånde pulver. (ikke for meget)
1 spsk. oregano tørret
1 spsk. paprika
2 spsk. rødvin
2 spsk. fløde
200 g feta ost eller hvid blok ost. (fin delt)
70 – 80 g fint hakkede sorte oliven (et lille glas)
salt
peber
4-5 hårdkogte æg (afhænger af længden på det færdige farsbrød)
8-10 kartofler i kiler
6 dl. okseboulion
1 spsk. tomatkoncentrat
1 dl. olivenolie
2 pakker skivet bacon (kan undværes, men…)
Sådan gør du:
Kom kødet i en skål sammen med løg, hvidløg, hakkede oliven, tomaterne, salt (mængden af salt skal afvejes imod hvor salt din feta er.), peber, paprika, fløde, rødvin og allehånden. Bland dette godt sammen gerne med hænder for at få krydderierne godt ind i kødet. Ælt farsen i min. 5 minutter.
Når det er æltet godt, kommes den fint delte feta ost i og æltes forsigtigt ud i farsen.
Dæk skålen med plastikfilm og sæt den i køleskabet i 20 min. og lad den samle sig.
Imens koges æggene som skal i farsbrøddet. Kog dem i ca. 8-10 min.
Kom plastikfilm på dit bord og lig halvdelen af kødet ud i et aflangt rektangel. Placer de hårdkogte æg på midten i en række henover kødet. Kom så resten af kødet hen over æggene og rul det hele til en pølse med æggene i midten. Den skal formes stramt og fast med æggene i midten og lukket i enderne. Beklæd den så med baconskiverne.
Tag så farsbrødet i en bradepande og placer kartoffelbådene omkring farsbrøddet.
I en skål blandes bouillon, tomat koncentrat og olivenolie. Kom 2 tredjedele af blandingen i bradepanden.
Bag farsbrøddet i ovnen ved 180 grader i 1½ time på nederste rille. Bliver den for mørk dækkes den med sølvpapir.
Efter en time checkes det om bradepanden er stegt tør, er den, skal der tilføjes mere bouillon. Opvarm den først i mikroovnen. Ikke for meget da kartoflerne ikke skal soppe i det, men farsbrøddet må på den anden side ikke stege tørt.
Efter 1½ time tages farsbrøddet ud og hviler på et skærebræt i 15 min. Imens kan kartoflerne steges sprødere og tørrere hvis nødvendigt.
Efter et kvarter skæres farsbrødet i generøse tykke skiver og serveres med kartoflerne med kødsaften henover.