Som nogen måske ved, jeg har ikke kunnet lade være med at boble, så vandt jeg en konkurrence før jul hos Samsung Danmark. Præmien var at komme i Masterchef studiet og lave mad i en konkurrence. I et hjem fuldt af Samsung telefon fans og madører faldt dette jo på et tørt sted. 🙂
Jeg måtte invitere en ven med, så tanken faldt straks på Malou – Klidmoster.dk, Malou kunne deltage på datoen så vi var klar i morges.
Det eneste vi viste var at der ventede os en form for konkurrence i MasterChef køkkenet. Og at det drejede sig om Samsung Hvidevarer. Jeg har i forvejen kigget en del på Samsungs nye ovn med Damp fuktion. Så håbet var at det var den, vi skulle fornøje os med.
Det var desværre ikke en med damp funktion, så det fik jeg ikke testet. Men ovnens almindelige funktionalitet blev testet 🙂 Vi endte med at lave en Ovnbagt torsk med hasselnødde crust med parmesan og timian. Der var dog ikke tid til det store test scenarie, vi arbejdede jo på tid.
Som vi havde talt om ventede der os ganske rigtigt en mysteriboks med et twist, der var to bokse.
Da vi åbnede den første boks og havde 1 time, var der torsk, svinemørbrad og Kalvekød og grønt. Vi blev hurtigt enige om at vi ville lave torsken. Vi regnede med at alle ville lave kød, så vi tog chancen med en fiskeret.
Vi beslutte os os for en ovnbagt torsk med en crust af haasselnød, blandet med parmesan og hakket timian. Serveret med en rodfrugtpuree og en salat af gullerodsstrimler med skråret springløg og spirer.
Efter 20 minutter blev boks nr. 2 løftet og den indeholdt Chilier som skulle indgå i retten. Vi lavede hurtigt salaten om til at være asiatisk inspireret og taog chilien med der i. Og lavede en asiatisk dressing som kom over det grønne i sidste sekund.
Vi havde god tid og selv om en time går meget hurtigt så havde vi god tid. Jeg fik også lige lært hvordan Malou laver rodfrugts puree. Alle rodfrugterne blev vredet i et viskestykke for at få så meget væde af som muligt. 🙂 Den skal bruges her hjemme. Derefter tilsatte vi sødmælk og blendede det op til en fin puree. Salaten var hurtigt klar og vores fisk passede sig i ovnen. Den fik fuld knald til sidst for at blive sprød på crusten. Jeg var runner og skaffer, imens Malou samlede salaten. 🙂
Tilsidst fik vi det hele samlet og serveret i de sidste 20 sekunder af tiden.
Retterne skulle præsenteres for dommerne fra Kokkelandsholdet. Her smager de på den vigtigste ret fra hold 4. Det var en pine at se deres ansigter og miner. Der var ingen hints overhoved.
Så var den votering imens vi blev bænket i spiseafdelingen, hvor vi kunne spise vores retter og gå rundt at smage de andres mad. Men først skulle der uddeles præmier. Og det endte med at Malou og jeg vandt med en begrundelse at vores ret var den der bedst var mulig at overføre direkte til en restaurationsret. Den var ren i sit udtryk og alle elementer hang sammen. Jaaa, præmien var et meget flot gavekort.
Tak for kampen til alle de andre deltagere og tak til Malou for deltagelsen. Rigtigt hyggeligt og fornøjelig underholdning en søndag formiddag.
Samsung ovnen, der skal jeg have testet en version med dampfunktion, andet steds. Det skal prøves.
Er læst 6140 gange.
Kommentarer